Ανάμεικτα συναισθήματα για την επερχόμενη συμφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αποφύγαμε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος και εκτίμησε ότι η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή.

Χαρακτήρισε τα μέτρα αναγκαίο κακό, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει στο μέλλον για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού.

Τόνισε ακόμα ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή των συντάξεων, αλλά αυτό είπε θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα ορίσουμε το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης «είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα και δεν πρόκειται να περάσει απ' τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ» εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία συμφωνία με τα μέτρα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά.

Τα μέτρα δεν περνάνε από τη Βουλή, σημείωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος

«Είναι προφανές ότι δεν υπήρχε επιθυμία για στήριξη της χώρας» είπε ο Κώστας Χρυσόγονος δε θα μιλούσαμε για δάνειο, αλλά για χορηγία ιστορικά δεν υπάρχει παράδειγμα πακέτου μέτρων που να μην έχει ψηφιστεί με κάποιες απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η εντύπωση μου είναι ότι θα ψηφιστεί γιατί θα υπάρξει στήριξη και από άλλους. Το θέμα είναι αν οι απώλειες είναι τόσες, ώστε να αμφισβητηθεί το 151.

Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής και τις δηλώσεις που ακολούθησαν σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

"Το There Is No Alternative δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς..." έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.
Πηγή: skai.gr