Σακελλαρίδης: Έτοιμοι να εντατικοποιήσουμε τις διαβουλεύσεις για συμφωνία άμεσα

Έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς για να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία είναι η Αθήνα όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, την ώρα που τα αρνητικά μηνύματα από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον πυκνώνουν εκ νέου.   

«Η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα εναπομείναντα θέματα, όπως το δημοσιονομικό και η βιωσιμότητα του χρέους».

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διαπραγματευτική ομάδα υπό τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων παραμένει στις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις.

«Δουλεύουμε για να γεφυρώσουμε τις εναπομείνασες διαφορές» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Απαιτήσεις όπως αυτές για νέες μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέες φορομπηχτικές πολιτικές και για ξεπούλημα κυριολεκτικά της δημόσιας περιουσίας, δεν περνάνε» διεμήνυσε στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Για «επέκταση» του αργού θανάτου της οικονομίας, με την εννιάμηνη παράταση που ζητεί από τους δανειστές, κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

«Ναι σε οριστική συμφωνία όχι σε παράταση του μνημονίου για άλλους 9 μήνες» επισημαίνει Το Ποτάμι. 
Πηγή: skai.gr