Χουντής: Εξυπηρετεί συμφέροντα ο Γιούνκερ - Και εμείς έχουμε απογοητευτεί απ’ αυτόν

Σφοδρότατη επίθεση στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξαπέλυσε ο Νίκος Χουντής στον απόηχο των ιδιαίτερα επικριτικών δηλώσεών του λουξεμβούργιου πολιτικού για τη στάση του έλληνα πρωθυπουργού.

«Tουριστικά ο Γιούνκερ είναι φιλέλληνας. Στην ουσία εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Star ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Και εμείς έχουμε απογοητευτεί από τον κ. Γιούνκερ και όλους όσοι λένε ότι βλέπουν φιλικά την Ελλάδα» σχολίασε επίσης.

«Μεγάλο πρόβλημα αυτό αν το έχει πει ο κ. Χουντής... Η διαπραγμάτευση πάει χάλια» σχολίασε στον ΣΚΑΪ τη δήλωση του υπουργού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, καυτηριάζοντας το κυβερνών κόμμα για τις προεκλογικές υποσχέσεις του.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε την Κυριακή πως μολονότι ο έλληνας ηγέτης δεσμεύθηκε για την αποστολή των ελληνικών προτάσεων έως την Πέμπτη, στη συνέχεια ανέβαλε κατ' επανάληψη την υποβολή τους, με συνέπεια οι Βρυξέλλες να μην έχουν λάβει τίποτα. Επισήμανε πως πριν τις συναντήσεις της επόμενης εβδομάδας οι εταίροι θα πρέπει να έχουν μελετήσει σε βάθος τις θέσεις τις ελληνικής πλευράς, προκειμένου να γίνει το επόμενο βήμα στη διαπραγμάτευση.

Συνεχίζοντας σε σκληρό ύφος, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε «απογοητευμένος» από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή την Παρασκευή, ουσιαστικά κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι διαστρέβλωσε τις προτάσεις των δανειστών, παρουσιάζοντάς τες ως ένα τελεσίγραφο, μολονότι οι εταίροι ουδέποτε παρουσίασαν το σχέδιό τους ως αδιαπραγμάτευτο. «Αυτό δεν είναι το μήνυμα που του δόθηκε», είπε.
Πηγή: skai.gr