Δρίτσας: Αν οι εταίροι μας θέλουν την πλήρη παράδοση, δεν θα την έχουν

«Αν οι εταίροι μας θέλουν την πλήρη παράδοση, δεν θα την έχουν» διεμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας στον απόηχο του διαφαινόμενου αδιεξόδου στις Βρυξέλλες

«Όλα ακόμη είναι ανοιχτά, πρέπει να δώσουμε τη μάχη τέλους... Αν η Ευρώπη τρελαθεί τότε ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει, και η κυβέρνηση θα στηριχθεί στην ελληνική κοινωνία» σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Χαρακτήρισε δε ως «κατώτερα των προσδοκιών, σε κάθε περίπτωση» τα όσα συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες. 

«Δεν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις για την παραγωγή πλούτου στις προτάσεις των δανειστών» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα τα λιμάνια δεν είναι υπό δημόσιο έλεγχο. «Εξακολουθώ να θεωρώ μεγάλο λάθος την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Δρίτσας αποκάλεσε την ελληνική πρόταση ως «συμβιβαστική, ικανή να διατηρήσει ανοιχτά όλα τα παράθυρα, τις πόρτες τις δυνατότητες για να έχει η Ελλάδα την επόμενη ημέρα». «Καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση (...) Σε αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε, δεν θα κάνουμε πίσω» επέμεινε.

«Η πρόταση των εταίρων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα θα δούμε τι θα γίνει από ‘δω και πέρα» ανέφερε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.
Πηγή: skai.gr