Παπανδρέου: Χάθηκε αδικαιολόγητα πολύτιμος χρόνος

Άρθρο - παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

Τονίζει ότι «η τελική έκβαση του ελληνικού ζητήματος, θα έχει καθοριστική σημασία για την εξέλιξη της Ευρώπης αλλά και της περιοχής. Αν αποτύχουμε, ούτε οι Έλληνες, ούτε άλλος ευρωπαϊκός λαός θα βγει κερδισμένος», προσθέτει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Τονίζει ότι χάθηκε αδικαιολόγητα πολύτιμος χρόνος, καθώς δεν υπήρχε ένα αξιόπιστο ελληνικό σχέδιο που θα ξεπερνούσε τις στενές νεοφιλελεύθερες λογικές πολλών εταίρων.

Επισημαίνει ότι ίσως να είναι πρακτικά αδύνατον να καταρτισθεί ένα τέτοιο σχέδιο τις επόμενες κρίσιμες μέρες, ωστόσο αυτό αποτελεί αδήριτη ανάγκη, στρατηγικό διακύβευμα για τη χώρα.

Ένα τέτοιο σχέδιο , προσθέτει ο κ. Παπανδρέου, προϋποθέτει ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους - δανειστές μας η οποία πρέπει να έρθει τώρα - πριν να είναι αργά.

Ο κ. Παπανδρέου καλεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να κινηθούν χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις, να θέσουν μπροστά από την όποια κομματική στόχευση το εθνικό καθήκον που έχουν αναλάβει, υπερβαίνοντας τα κομματικά τείχη που στενεύουν τους ορίζοντές τους.

Τέλος, καλεί τους εταίρους να ξεπεράσουν κάθε τιμωρητική λογική.
Πηγή: skai.gr