Τσίπρας: Είμαστε στην τελική ευθεία

Μήνυμα απέστειλε ο πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση έχει συλλογική λειτουργία, τονίζοντας ότι την τελική ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση είπε ότι «έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα, είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα είναι θετική για την οικονομία και θα αναδιανείμει τα βάρη».

Πρόσθεσε ότι σύντομα θα δοθούν περισσότερα στοιχεία, αναφέροντας ότι η τελική ευθεία χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Διαπραγματευόμαστε με τρεις θεσμούς με αντικρουόμενες απόψεις και έχουμε πολλούς εταίρους με διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες υπογράμμισε και τόνισε ότι «Διαπραγματευόμαστε σε συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας» επισημαίνοντας ότι «σήμερα και αύριο δίνονται κανονικά μισθοί και συντάξεις. Διαψεύδονται έτσι οι κινδυνολόγοι που διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις ότι καταρρέει η οικονομία, επισήμανε.

Ο κ. Τσιπρας ανέφερε ότι είναι «αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα»  και κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες και τους κινδυνολόγους, καθώς δεν υπάρχει, όπως είπε, κίνδυνος για μισθούς, συντάξεις, τράπεζες και καταθέσεις.
Πηγή: skai.gr