Χρειάζεται χρόνος για συμφωνία αλλά υπάρχει πρόοδος, εκτιμά η Κομισιόν

«Περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να γεφυρωθούν τα κενά», καθώς «ακόμα υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την τακτική ενημέρωση στις Βρυξέλλες.

Τόνισε πάντως πως «υπάρχει πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις, αν και «ο ρυθμός είναι αργός». Σε αυτή την πρόοδο απέδωσε και την εκτίμηση του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως υπάρχει δυνατότητα συμφωνίας στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

«Δουλεύουμε σκληρά μέρα και νύχτα», προσέθεσε, τη στιγμή που αργότερα σήμερα αναμένεται να υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη του Brussels Group, ενώ την Τετάρτη θα υπάρξει και δια ζώσης σύσκεψη στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνόδου στη Ρίγα (21-22 Μαΐου).

Ο κ. Σχοινάς επανέλαβε πως η Επιτροπή «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» την ύπαρξη του φερόμενου «σχεδίου Γιούνκερ» για την εξεύρεση λύσης μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών, λίγες ώρες αφότου ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως δεν έχει καμία σχέση με το φερόμενο έγγραφο.

Ερωτηθείς για το αν η Ευρώπη εξετάζει το ενδεχόμενο εκταμίευσης δόσεων στήριξης ξέχωρα από το ΔΝΤ, ο κ. Σχοινάς ουσιαστικά απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας λιτά πως οι Βρυξέλλες εργάζονται με βάση τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Πηγή: skai.gr