Απέσυρε την υποψηφιότητά της για την αντιπροεδρεία του ΕΦΕΤ η Φωτεινή Αθανασοπούλου

Απέσυρε την υποψηφιότητά της για την αντιπροεδρία του ΕΦΕΤ η κ. Φωτεινή Αθανασοπούλου μετά τις καταγγελίες εις βάρος της, από κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με απόψεις και άρθρα της που προκαλούσαν σοβαρά ερωτήματα.

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου προτάθηκε για τη συγκεκριμένη θέση από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου, οι βουλευτές από το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Αμυράς και το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες ζητώντας από τον κ. Αποστόλου να αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Οι βουλευτές των δύο κομμάτων κατέθεσαν έγγραφα με απόψεις και άρθρα της κ Αθανασοπούλου που προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά καθώς φέρεται να υιοθετεί και να διατυπώνει απόψεις που προκαλούν.

Μερικές από τις απόψεις της κ. Αθανασοπούλου - όπως καταγράφονται στα κείμενα που κατέθεσαν οι βουλευτές – αναφέρουν :

- «μας δολοφονούν από τον ουρανό! Ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!» παραπέμπει τους «ακολούθους» της στο facebook σε σχετικά άρθρα
- «και όμως… εδώ και δύο μήνες που άλλαξαν οι καταστάσεις (σ.σ. εννοεί την άνοδο στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), δεν παρατηρούνται ψεκασμοί… για προσέξτε το…»
- «Σας χρειαζόμαστε εδώ………» έγραψε στoν λογαριασμό της στο facebook αναφερόμενη στον πρωθυπουργό της Ταϋλάνδης ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα που ανήρτησε φέρεται να είπε «θα εκτελούνται οι δημοσιογράφοι που δεν λένε την αλήθεια»
- «Αν τα ζώα πίστευαν στο Θεό, ο διάβολος θα έμοιαζε με τον άνθρωπο»!

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως διαφώνησαν και επί της των απόψεών της σχετικά με την πολιτική επί των τροφίμων καθώς επικαλούνται ένα άρθρο – εισήγηση της κ. Αθανασοπούλου με το οποίο επιχειρεί να αποδομήσει τον Κώδικα Τροφίμων (Codex Alimentarius) που έχει υιοθετηθεί από την Ε.Ε.

Μάλιστα ο κ. Δριβελέγκας κάλεσε τον υπουργό να ξεκαθαρίσει εάν συμφωνεί με τις θέσεις της κας Αθανασοπούλου ότι « ο κώδικας αυτός είναι σχέδιο της διεθνούς σιωνιστικής ομάδας για να ελέγξουν την κοινωνία». Προσθέτοντας ότι «την κ. Αθανασοπούλου την επέβαλαν οι ΑΝΕΛ. Πρέπει όμως να αντικατασταθεί».

Από την πλευρά της η κ. Αθανασοπούλου υποστήριξε ότι έχει από τα καλύτερα βιογραφικά στην Ελλάδα και όπως δήλωσε δεν περίμενε να κριθεί από τις προσωπικές αναρτήσεις της, ενώ όπως είπε για να διευκολύνει και τον Υπουργό «αποσύρω την υποψηφιότητα μου και αποχωρώ από την επιτροπή».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ευάγγελος Αποστόλου ευχήθηκε στην κ. Αθανασοπούλου «καλή επιτυχία» και θα επανέλθει στην επιτροπή της Βουλής προτείνοντας νέα υποψηφιότητα για τη θέση της αντιπροεδρίας του ΕΦΕΤ.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου