Κλείσιμο

Λαφαζάνης: Δεν χρειαζόμαστε απλώς κόκκινες γραμμές, αλλά προοδευτικό πρόγραμμα

Πάνω από τις κυβερνητικές "κόκκινες γραμμές" οριοθετεί το διακύβευμα για τη χώρα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

“Αυτή την ώρα η Ελλάδα δε χρειάζεται απλώς κάποιες κόκκινες γραμμές που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο κι αν αυτό είναι αναγκαίο” δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Η χώρα μας, διευκρινίζει ο κ. Λαφαζάνης, χρειάζεται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα - πακέτο το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό.

“Αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε στο να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη”, αναφέρει χαρακτηρισιτκά.

Πάντως, ο υπουργός, εμφανίζεται σίγουρος ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει στο έργο της.

Αναφερόμενος εξάλλου στις συζητήσεις με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου λέει ότι βρίσκονται μάλλον στην τελική ευθεία, και εμφανίζεται βέβαιος ότι σύντομα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Περισσότερα στην Καθημερινή της Κυριακής

Στο μεταξύ, η Aθήνα δηλώνει μεν διατεθειμένη να ψηφίσει και να εφαρμόσει τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι δανειστές από την πλευρά τους θα ανοίξουν τον δρόμο για τη ρευστότητα, έστω τμηματικά, κάτι που φέρεται να δήλωσε άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης.

"Οι κόκκινες γραμμές μας δεν συνιστούν μόνο μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και αναγκαίες κινήσεις για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση" τονίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά πως αυτές οι κόκκινες γραμμές παραμένουν ως έχουν, και πως αν παραβιαστούν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα.
Πηγή: skai.gr