Μανιός: Τα δημοψηφίσματα δεν φέρνουν λεφτά - Δεν μπορούμε να δώσουμε αύριο αυξήσεις

«Τα δημοψηφίσματα δεν φέρνουν λεφτά» τόνισε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός. Παράλληλα, έκανε λόγο και για Φόρο Ακίνητης Περιουσίας αντί για ΕΝΦΙΑ το 2015, διαφωνώντας εμμέσως με τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και για τα δυο θέματα.

«Τα δημοψηφίσματα δεν φέρνουν λεφτά (...), λεφτά μπορεί να φέρουν μόνο οι πολιτικοί αγώνες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τις πληροφορίες ότι το ΣτΕ προσανατολίζεται στο να κρίνει αντισυνταγματικές όλες τι περικοπές στις συντάξεις, τόσο τις κύριες, όσο και τις επικουρικές, αλλά και την κατάργηση των δώρων και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ο βουλευτής παραδέχθηκε ότι «δεν μπορούμε να δώσουμε αύριο το πρωί αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς» επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη. Θα έχουμε συμφωνία (με) όσο (χρόνο) χρειάζεται για να υπάρχει συμφωνία» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας την άποψη ότι ο χρόνος πιέζει. «Οι Ευρωπαίοι είναι σκληροί απέναντι μας γιατί αν θα πάμε καλά θα είμαστε κακό παράδειγμα» εξήγησε ο κ. Μανιός.

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου δήλωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει, γιατί αντιπολιτεύονται;» «Θα δούμε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μια διαπραγμάτευση κρίνεται από το αποτέλεσμα που θα δούμε εκ του αποτελέσματος» τόνισε.
«Από τη ‘δημιουργική ασάφεια’ του Βαρουφάκη πήγαμε στην ‘ήπια λιτότητα’ του Φίλη» δήλωσε δε σκωπτικά η κ. Ασημακοπούλου με αφορμή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον σταθμό μας.

«Θα πιουν όλο το πικρό ποτήρι των μέτρων» τόνισε με τη σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Η προσδοκία δεν κερδίζεται, αλλά εύκολα γίνεται τιμωρία, σήμερα η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει» παρατήρησε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει να επιλέξει ανάμεσα στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τη συμφωνία με τους πιστωτές. «Για τον ΕΝΦΙΑ έλεγαν ότι όχι μόνο θα τον καταργήσουν, αλλά και θα δώσουν και δυο δόσεις πίσω» είπε δε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
Πηγή: skai.gr