Σαμαράς: Είτε κωλοτούμπα, είτε δημοψήφισμα για τη δραχμή (UPD)

«Η κυβέρνηση είτε θα κάνει κωλοτούμπα, είτε δημοψήφισμα για τη δραχμή» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς ερωτηθείς σχετικά για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Φιλοθέη.

«Αφού μάθαμε ότι η "περήφανη διαπραγμάτευση" ήταν όλη λάθος, αφού ξεχάστηκαν οριστικά η κατάργηση του μνημονίου, η διαγραφή χρέους, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αύξηση του αφορολογήτου, τελικά ομολογούν ότι οδηγούνται είτε σε "κωλοτούμπα" είτε σε δημοψήφισμα για δραχμή. Συμπέρασμα: Απόλυτο φιάσκο ή ολοκληρωτική καταστροφή» σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο λαό, όχι με εκλογές αλλά με δημοψήφισμα, αν δεν υπάρξει συμφωνία, άφησε τη Δευτέρα στη συνέντευξή του στο Star ο πρωθυπουργός. 

«Πήραμε εντολή λύσης εντός Ευρώπης χωρίς να ματώνει ο ελληνικός λαός. Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Δεν είναι δημοσιονομικό, αλλά εθνικό θέμα, το εάν η κυβέρνηση θα δεχθεί κάποιους συγκεκριμένους όρους» υποστήριξε. 

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία (...) και έντιμη λύση» επισήμανε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη συμπληρώνονται 17 χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Πηγή: skai.gr