Σκληρές προειδοποιήσεις προς εσωτερικό και εξωτερικό από Δραγασάκη

Την «επιτακτική ανάγκη» να επιτευχθεί ενδιάμεση συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές έως τις «πρώτες μέρες του Μαΐου» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ο Γιάννης Δραγασάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη της ρευστότητας στα δημόσια ταμεία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προειδοποιεί μάλιστα πως η Αθήνα δεν μπορεί να καλύπτει επ’ αόριστον τις ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου με μεταθέσεις πληρωμών και την εντατικοποίηση εσόδων, και συνεπώς «μπορεί να υποχρεωθεί να πάρει από μόνη της μέτρα που έως τώρα προσπαθεί να αποφύγει».

Τονίζει πάντως ότι «επί του παρόντος ο κίνδυνος αυτός είναι αναστρέψιμος», αλλά με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει «συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών» και συντονισμός της κυβερνητικής δράσης.

Ο κ. Δραγασάκης εκτιμά πως υπάρχει ο «κοινός χώρος» για την άμεση ολοκλήρωση αυτής της μεταβατικής συμφωνίας, όμως προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς και τους εταίρους αν το πρόβλημα της ρευστότητας δεν αναγνωριστεί ως ένα πρόβλημα «κοινής ευθύνης» από τους δανειστές, τότε η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των αναγκών του ελληνικού λαού.

Κατηγορεί δε τους εταίρους για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» απέναντι στη νυν κυβέρνηση και την κυβέρνηση Σαμαρά, σημειώνοντας πως οι εταίροι δέχτηκαν να κάνουν εκταμιεύσεις χρημάτων στήριξης πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου, «για να βοηθηθεί η τότε μνημονιακή κυβέρνηση», ενώ αντίθετα επιδεικνύουν μια πολύ πιο σκληρή στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr