Επίκαιρη ερώτηση Θεοδωράκη στον πρωθυπουργό για την Παιδεία

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό που αφορά το πολυνομοσχέδιο της Παιδείας, τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια αλλά και τα θέματα των καταλήψεων Πανεπιστημιακών χώρων, κατέθεσε στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ παράλληλα με επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής ζητά να ορισθεί η «Ώρα του Πρωθυπουργού», καθώς παρά το πέρας 11 εβδομάδων από την έναρξη των εργασιών της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, δεν έχει ξεκινήσει η σχετική κοινοβουλευτικής διαδικασία.

Ειδικότερα, για το θέμα της Παιδείας, ο επικεφαλής του Ποταμιού καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν

- Η Κυβέρνησή θεωρεί ότι συνιστά μεταρρύθμιση η κατάργηση του θεσμικού πλαισίου διοίκησης των ΑΕΙ, η οποία ψηφίστηκε από 255 βουλευτές και η επαναφορά ρυθμίσεων που κυριάρχησαν στη χώρα μας πριν από μισό αιώνα και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας ουσιαστικός διάλογος στην κοινωνία και το Κοινοβούλιο,

- Θα προστατευθεί η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στα Πανεπιστήμια ή τα Ιδρύματα θα είναι έρμαια επιθετικών δραστηριοτήτων μικρών ομάδων οι οποίες λειτουργούν εις βάρος της φοιτητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας.

Επιπλέον, στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι «παρά το ότι έχουν ήδη παρέλθει 11 εβδομάδες από την έναρξη των εργασιών της τρέχουσας Κοινοβουλευτικής Περιόδου, διαπιστώνω ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη ορίσει την ημέρα εκείνη της εβδομάδος κατά την οποία θα απαντά σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που επιλέγει, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 129».

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, με την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, είχε στηλιτεύσει την υποβάθμιση του θεσμού αυτού» και σημειώνει ότι «Επειδή υπάρχουν φλέγοντα ζητήματα «άμεσης επικαιρότητας» που υπάγονται στην αρμοδιότητα περισσότερων του ενός Υπουργών και για τα οποία μόνος αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο Πρωθυπουργός» αλλά και επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, ως Προέδρου της Βουλής, είχε διαβεβαιώσει την Ολομέλεια ότι θα διασφαλίσετε την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια, καλεί την Πρόεδρο της Βουλής να μεριμνήσει , ώστε να ορισθεί άμεσα η ημέρα εκείνη της εβδομάδος κατά την οποία ο Πρωθυπουργός θα απαντάει σε επίκαιρες ερωτήσεις.
Πηγή: skai.gr