Δημόσια διαφωνία Πανούση με τη διάταξη για τον Σάββα Ξηρό

Δημόσια διαφώνησε το Σάββατο ο Γιάννης Πανούσης με διάταξη του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας που επιψηφίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Η επίμαχη διάταξη αφορά την υπό όρους αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

"Δεν χρειαζόταν νομοθετική παρέμβαση για τις περιπτώσεις αποφυλακίσεων για ανθρωπιστικούς λόγους... Aυτά μπορεί να τα κρίνει η Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να τα λύσει (με χάρη) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας... Δεν μπορεί να καταθέτουμε νομοθετικές ρυθμίσεις που να λένε βγαίνουν όλοι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Mega.

"Τον κ. Παρασκευόπουλο τον ξέρω πολλά χρόνια, διαφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί του... Δικό του όμως είναι το υπουργείο και αυτός είναι ο επισπεύδων" τόνισε στο Mega για τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Είπε επίσης ότι "εφόσον έπρεπε να πάρουμε πίσω το νομοσχέδιο από τη στιγμή που μας πίεζαν με καταλήψεις... Αυτή είναι η σωστή γραμμή".

"Κάποιοι πιστεύουν ότι ουρλιάζοντας γίνονται αριστεροί" απάντησε εξάλλου ο Γιάννης Πανούσης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του μετά την επέμβαση στην Πρυτανεία.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος διακινεί μέσω Facebook κείμενο με τίτλο: "τελικά η βλακεία είναι ανίκητη;" στο οποίο χαρακτηρίζει ανεκδιήγητο τον υπουργό Δημοσίας Τάξης.

O κ. Πανούσης άφησε αιχμές και για την στάση και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Θα προτιμούσαν είπε να βγουν μόνοι αυτοί από την Πρυτανεία μετά την ψήφιση του νόμου και να κάνουν τους ήρωες.

"Άλλο άσυλο άλλο ασυλία" απάντησε ο υπουργός και στην ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

"Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε γιατί μιλάμε, για αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία όπου ο εισαγγελέας θα είναι αυτός που θα δίνει την άδεια για την επέμβαση της αστυνομίας ή τις αποφάσεις θα τις παίρνει επιτροπή αγώνα;". Αυτό, όπως είπε, είναι άλλο πράγμα.

O υπουργός ζήτησε επίσης συνεργασία ανάμεσα στις πρυτανικές αρχές, την εισαγγελία και την αστυνομία ώστε να ανοίξουν οι "αποθήκες πυρομαχικών" που έχουν στα υπόγεια ορισμένων πανεπιστημίων οι αντιεξουσιαστές.

Διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση απέστειλε την Παρασκευή η Ουάσιγκτον αντιδρώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο θα απελευθερωθεί υπό όρους ο Ξηρός.
Πηγή: skai.gr