Ντάισελμπλουμ: Αργή πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα

Για αργή πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα φέρεται κάνει λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εκφράζοντας και αυτός τη δυσαρέσκειά του για την πορεία των διαπραγματεύσεων, μετά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τη δήλωση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, βασισμένο σε δημοσιογραφικές πληροφορίες. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ έρχονται την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράζεται αρνητικά για την νέα ελληνική κυβέρνηση δηλώνοντας ότι «κατέστρεψε την πρόοδο της προηγούμενης».

«Κανείς δεν αναμένει λύση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup της 24ης Απριλίου», ξεκαθάρισε νωρίτερα από την Ουάσιγκτον ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας σε συνέδριο, ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε δε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν θα συμβεί (μια χρεοκοπία)», δήλωσε πάντως.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ