Κλείσιμο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος από Φλαμπουράρη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος άφησε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Επικράτειας Αλέκος Φλαμπουράρης, αποκλείοντας ωστόσο σενάριο πρόωρων εκλογών.

Τόνισε πως η εντολή που πήρε η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαο είναι λύση εντός ευρω και έντιμο συμβιβασμό, όμως διευκρίνισε πως για ιστορικές αποφάσεις πρέπει να έχει λόγο ο λαός.

Με αφορμή δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που μεταθέτουν την πιθανότητα εκταμίευσης δόσης στο Eurogroup της 11ης Μαΐου για μια απόφαση σχετικά με την Ελλάδα και όχι στις 24 Απριλίου τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε και όχι αν η συμφωνία θα πάει μια εβδομάδα πίσω».

Σημείωσε δε πως οι εταίροι δεν μας έχουν πει επίσημα ότι οι 26 προτάσεις μας δεν περιέχουν έναν έντιμο συμβιβασμό.

Ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ANT1, επανήλθε και στο θέμα της έκτακτης εισφοράς, λέγοντας ότι θα μπορούσε να μπει εφάπαξ σε υψηλά εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ, σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί σε δύσκολη θέση και αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Ο λόγος της καθυστέρησης για συμφωνία, πέρα δηλαδή από το Eurogroup της 24ης Απριλίου, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, είναι η απροθυμία της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και των εργασιακών.

Απίθανο θεωρεί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, το ενδεχόμενο να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα στις 24 Απριλίου.
Πηγή: skai.gr