Πανούσης: Τα Εξάρχεια καίγονται 40 χρόνια

Απάντηση σε όσους επικρίνουν την αστυνομία ότι δεν παρενέβη στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης του Χαμόγελου του Παιδιού, σημείωσε πως η αστυνομία παρενέβη και μάλιστα προχώρησε σε συλλήψεις και προσαγωγές.

Αναφερόμενος στην ένταση, είπε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό, τα Εξάρχεια καίγονται 40 χρόνια.

Σχολιάζοντας την κλιμάκωση των καταλήψεων και τα συνθήματα στη Βουλή, σημείωσε ότι δείχνουν πως από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει σεβασμός και όρια.

«Τι θα κάνουν στη συνέχεια; Θα κόψουν το κεφάλι του Κολοκοτρώνη»; διερωτήθηκε ο υπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει αναγκαιότητα συνεννόησης μεταξύ των φορέων, για να καταπολεμηθεί το ζήτημα της βίας, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι τις μολότοφ τις φτιάχνουν μέσα στο Πολυτεχνείο και τόνισε ότι «πρέπει να εργαστούμε για να το αντιμετωπίσουμε». 

Ο κ Πανούσης εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, θα λήξει η κατάληψη στην πρυτανεία, σημειώνοντας ότι «ο πρύτανης βρίσκεται σε επαφή με τους καταληψίες και μου μετέφερε την εκτίμηση για λήξη της κατάληψης».
Πηγή: skai.gr