Κλείσιμο

Μητρόπουλος: Η εξεταστική να διερευνήσει τον ρόλο των ΜΜΕ

Ακόμη και τον ρόλο των ΜΜΕ στην εφαρμογή των μνημονίων θα πρέπει να διερευνήσει η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλο.

Όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος, η επιτροπή πρέπει να ερευνήσει τέσσερα πεδία: την αλήθεια ή όχι των στοιχείων, τον ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ, τις δανειακές συμβάσεις και το δίκαιο που εφαρμόστηκε.

Επίπλέον ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε τον έλεγχο του ρόλου των ευρωπαϊκών θεσμών και την «παραθεσμική πρόσκληση συμμετοχής του ΔΝΤ», αλλά και τον ρόλο των επιστημονικών ιδρυμάτων καθώς και των εκπροσώπων των τραπεζικών ιδρυμάτων που συνέβαλλαν «στην οικονομική ασφυξία των πολιτών».

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Μητρόπουλος καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του 1999, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά και δεν τίθεται καμία συζήτηση παραγραφής για την υπόθεση φοροδιαφυγής του αντιπροέδρου της Βουλής.

Είχε προηγηθεί προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στα διοικητικό εφετείο Αθηνών, όπου διεκδικούσε παραγραφή του προστίμου που του είχε επιβληθεί.

Πηγή: skai.gr