Κώστας Ζουράρις: «Κράτος μπανανία, πλήρως ταυτισμένο με το κόμμα»

Για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ:
«Η δυνατότητα ενός κόμματος να αλλάζει τα εσωτερικά του είναι αυτονόητη και σε οποιαδήποτε στιγμή, εάν κρίνει ότι αυτό είναι καλό για να κερδίσει την εξουσία. Αυτό είναι νόμιμο, δεν είναι πολύ κομψό όμως, είναι ακαλαίσθητο. Αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά σχέση με την καλαισθησία. Είναι νομιμότατο μέσα στα πλαίσια της ακαλαισθησίας. Το δεύτερο σκέλος είναι ότι άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».
«(Το ΠΑΣΟΚ) Δεν υπήρξε ποτέ κόμμα, υπήρξε ένα μπουλούκι από συμφυρωμένους πανικόβλητους. Η ιστορική προέλευση του ΠΑΣΟΚ είναι το νικημένο ΕΑΜ, του οποίου οι άνθρωποι ήταν διωγμένοι από τον εμφύλιο πόλεμο και το καθεστώς της δεξιάς, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί μια νίκη. Σ` αυτό οφείλει την επιτυχία του και κυρίως την αντοχή του το ΠΑΣΟΚ».
«Τα μέλη του συνεδρίου δεν εκφράζουν καθόλου την κοινωνική σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας. Διότι το 80% των συνέδρων είναι υπάλληλοι στους δημόσιους οργανισμούς, αργόσχολοι και κρατικοδίαιτοι, τους οποίους διόριζε επί 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ».
«Οχτώ χρόνια της Σημιτοκρατίας δεν με κάλεσε ποτέ κρατικό ραδιόφωνο ή τηλεόραση, όταν έχει καλέσει και την κουτσή Μαρία. Μου αφαίρεσαν την εκπομπή μου στην ΕΤ-3, διότι δεν άρεσε προσωπικά στο Σημίτη».
«Πρόκειται για ένα κράτος «μπανανίας», όπου υπάρχει πλήρης ταύτιση κόμματος και κράτους, κράτους πασοκικού και κόμματος πασοκικού».
«(Ο Γ. Παπανδρέου) ενίσχυσε την αμερικανική φάλαγγα και είχε πλήρη συμμετοχή κατά τα άλλα στην ελεεινή διαχείριση του Σημίτη».
Πηγή: skai.gr