Κλείσιμο

Κωνσταντοπούλου για εισβολή: Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;

«Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν»; φέρεται να δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της εθνικής αντιπροσωπείας. Πρόσθεσε ότι θα εκδοθεί επίσημη δήλωση όταν έχει συνολική εικόνα.

Να προασπίσει την έννομη τάξη, κάλεσε πριν την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. «Επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας πριν τον Ιούνιο του 2012» προειδοποίησε.

«Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας το οποίο μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας. «Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30, 40 άτομα ίσως και περισσότερα να τρέχουν, να περνάνε κάτω από τη μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φέιγ βολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν. Τέτοιο πράγμα, είμαι από το 1993 βουλευτής, στη Βουλή δεν έχω ξαναδεί. Και νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του. Πρέπει να παραιτηθεί. Διότι καταλύουν τη Δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δριβελέγκας.

«Οι καταλήψεις δημόσιων χώρων γενικεύονται. Την ίδια στιγμή, σε μια ακόμη κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών και ενώ υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για την εφαρμογή του νόμου, η κυβέρνηση επιλέγει να κρυφτεί πίσω από τις ιδεοληψίες της και τις προτροπές της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν δύο εβδομάδες, είδαμε αποκεφαλισμένα αγάλματα, λεηλατημένες εκκλησίες και κατεστραμμένους πανεπιστημιακούς χώρους» αναφέρει από την πλευρά του για τις καταλήψεις ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

«Αυτή την εβδομάδα τι να περιμένουμε; Και ας μας πουν ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. Ο κύριος Τσίπρας ή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτάται ο κ. Καραγκούνης.
Πηγή: skai.gr