Καμμένος για υδρογονάνθρακες: Θέλουμε εμπλοκή εταιρειών των ΗΠΑ ή & της Ουάσιγκτον

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εμπλακούν στην εξόρυξη υδρογονανθράκων αμερικανικές εταιρείες, είτε επίσημα το αμερικανικό κράτος, επισήμανε από τη Νέα Υόρκη ο Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Νωρίτερα, είχε κάνει λόγο για πρόταση συνεργασίας για τα κοιτάσματα σε ποσοστό 70 – 30.

Όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας «θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε με αυτή την ανάπτυξη, να δοθεί και λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «είναι σημαντική η παρουσία των ΗΠΑ και για την ασφάλεια αυτών των επενδύσεων».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην επέκταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου και με το Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο σταυροδρόμι γεωπολιτικών εξελίξεων» και πως «με τη συνεργασία των ΗΠΑ μπορούμε να χτίσουμε μια μεγάλη συμμαχία, η οποία θα μπορέσει να δώσει τη λύση ασφάλειας στην περιοχή» και «να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο που τόσα χρόνια είναι κρυμμένος στα έγκατα της γης».

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι «επειδή ακούγονται διάφορα και γράφονται διάφορα, μη φοβάστε, η Ελλάδα δεν αλλάζει κατεύθυνση. Και βεβαίως η Ελλάδα έχει και άλλους συμμάχους, αλλά οι προτεραιότητες είναι αυτές, οι οποίες επιλέγηκαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι τα όσα δήλωσε ο κ. Καμμένος για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα και αναπάντητα από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα.

«Περιμένουμε να γίνουν το ταχύτερο στοιχειώδεις ενέργειες προάσπισης της σοβαρότητας της εθνικής πολιτικής» σημείωσε.
Πηγή: skai.gr