Σακελλαρίδης: Για πρώτη φορά διαπραγματευόμαστε με αποφασιστικότητα και σχέδιο

«Για πρώτη φορά διαπραγματευόμαστε με αποφασιστικότητα και σχέδιο» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στην Αυγή.

«Ψηφίσαμε ήδη τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάσχεση των καταστροφικών αποτελεσμάτων του Μνημονίου. Επίσης ψηφίσαμε τάχιστα τις 100 δόσεις (παρά τα τελεσίγραφα των δανειστών), που δίνουν ανάσα ζωής στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και σε όλους τους φορολογούμενους που έχουν πιαστεί στην παγίδα του χρέους. Με τις 100 δόσεις ενισχύουμε αποφασιστικά την πραγματική οικονομία και γεμίζουμε τα κρατικά ταμεία. Επιπλέον, οδεύουν προς ψήφιση τα νομοσχέδια για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος, την ανασύσταση της ΕΡΤ και την προστασία της πρώτης κατοικίας» τονίζει.

«Η λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, τις περικοπές δηλαδή για τις οποίες είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση Σαμαρά με το mail Χαρδούβελη, και κινείται στον αντίποδα της μνημονιακής λογικής» αναφέρει ακόμη κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνει πως, η κυβέρνηση εκτιμά πως «η λίστα που επεξεργάστηκε το οικονομικό επιτελείο μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας για εμάς και τους εταίρους» και τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει μέσα σε δύο μήνες να αλλάξει το κλίμα στην ελληνική κοινωνία». Για την ΕΡΤ δηλώνει πως η ανασύστασή της είναι θέμα λίγων εβδομάδων.
Πηγή: skai.gr