Σταϊκούρας: Η χώρα έχει ανάγκη από αλήθεια

«Η χώρα έχει ανάγκη από αλήθεια, πρέπει να συμφωνήσουμε για ποια κείμενα μιλάμε», σχολίασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ,  Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στο λαό για τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας ότι «όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε».

Ο κ. Σταϊκουρας, πρόσθεσε πως στην απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση επέλεξε να δεσμευθεί για ορισμένα πράγματα, χωρίς να εξασφαλίσει τους αντίστοιχους πόρους.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση Τσίπρα χρησιμοποίησε τις ίδιες πολιτικές και τους ίδιους άξονες στους οποίους κινήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως η Ελλάδα έχει δίκαιο να διεκδικεί το ποσό του 1,2 δισ. από τα χρήματα που επιστράφηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον EFSF, όπως επίσης και την τμηματική καταβολή της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.

Ανέφερε ωστόσο πως η τωρινή κυβέρνηση συμφώνησε τα 7,2 δισ. να εκταμιευτούν προς την χωρά μας αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Μίλησε τέλος για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και για άσκηση πολίτικης από τη νέα κυβέρνηση, που είναι αντίθετη στην υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.



Πηγή: skai.gr