25η Μαρτίου: Έντονες αντιδράσεις για τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα εθνικιστικά συνθήματα που φώναξαν άνδρες των ΟΥΚ, την ώρα της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ενημέρωση για το επεισόδιο ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Όπως γίνεται γνωστό, με δελτίο τύπου του κ. Βαρεμένου, ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι διέταξε έρευνα για το γεγονός, υποστήριξε, ωστόσο, ότι οι άνδρες των ΟΥΚ τραγουδούσαν απλώς το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή», ενώ τα άλλα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν την περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να αποδοθούν ευθύνες σε «αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το 'ελεύθερο' να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας», εξαπολύοντας παράλληλα σκληρή επίθεση στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

«Μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος», απάντησαν οι ΑΝΕΛ.

Την τιμωρία όσων ευθύνονται για το περιστατικό ζήτησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, με ανάρτησή της στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.

Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο» έγραψε στο Τουίτερ ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κοινή ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, κατέθεσαν οι βουλευτές με Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Καλούν τον αρμόδιο υπουργό Άμυνας να επιληφθεί του θέματος, «δεδομένου ότι αυτού του τύπου τα φαινόμενα έχουν συμβεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια παρελάσεων των προηγουμένων ετών και δεν θα έπρεπε να συνεχίζονται όταν τη διακυβέρνηση της χώρας την έχει αναλάβει ένα, κατά τα λεγόμενά του, αριστερό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».
Πηγή: skai.gr