Αμετακίνητος στα περί σκευωρίας εις βάρος του ο Κατρούγκαλος

Εμμένει, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στα περί σχεδίου υπονόμευσης της κυβέρνησης και μάλιστα τις παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Γερμανία, με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Σε δηλώσεις του (στο Mega), ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε και πάλι για «σκευωρία». Είπε ακόμη ότι περιμένει «συγνώμη από τους συκοφάντες» και αν αυτό δεν συμβεί θα προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής.

Όπως υποστήριξε, το κίνητρο της όλης ιστορίας ήταν πολιτικό και είχε ως στόχο να πληγεί η κυβέρνηση και η ηθική της υπεροχή έναντι των προκατόχων της.

Επί της ουσίας του δημοσιεύματος του «Βήματος» δήλωσε «Tο άρθρο που έλεγε ότι εγώ παίρνω 12% προμήθεια για κάθε πρόσληψη απολυμένου έχει καταρρεύσει».

Ερωτηθείς αν τίθεται ηθικό ζήτημα, σημείωσε πως με τον ίδιο τρόπο που υπεράσπιζε τις ιδέες του θεωρητικά και πολιτικά, με τον ίδιο τρόπο προσπαθούσε να τις εφαρμόσει και στην πράξη.
«Αυτό το έκανα στις αίθουσες των δικαστηρίων μαχόμενος και το κάνω και τώρα σε εντελώς άλλο επίπεδο», είπε.

Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο υπουργός να εισηγείται νόμο από τον οποίο ο ίδιος έχει νομικά και οικονομικά οφέλη σχολίασε στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο συνδέουν άμεσα κυβερνητικοί κύκλοι το θέμα που ανέκυψε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Εξάλλου, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι γίνεται φανερός ο λόγος για τον οποίο επινοήθηκε το συκοφαντικό δημοσίευμα και η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποδυναμωθεί η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μία μέρα πριν το κρίσιμο ταξίδι του στη Γερμανία.

Χρησιμοποιείται, όπως μάλιστα υποστηρίζουν, το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της διαφθοράς που είναι κοινός τόπος μεταξύ της γερμανικής και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης και τονίζουν ότι όσοι πιστεύουν ότι με ψέμματα και συκοφαντίες θα πετύχουν την ηθική απομείωση της ελληνικής κυβέρνησης γελιούνται οικτρά και προσθέτουν παράλληλα ότι όσοι φοβούνται ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο στη μάχη ενάντια στη διαπλοκή έχουν κάθε λόγο να φοβούνται.

Με δηλώσεις του, την Κυριακή, στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως δεν πρόκειται για ένα απλό συκοφαντικό δημοσίευμα, αλλά ένα συμβόλαιο διαπλοκής, με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση.

Κατήγγειλε μάλιστα εμπλοκή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στο «συμβόλαιο διαπλοκής» εναντίον του και επανέλαβε ότι το δημοσίευμα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος κατασκευασμένο.

Εν τω μεταξύ, την κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αναζωπύρωσε ένα έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, βάσει του οποίου ο Δήμος Λάρισας ανέθεσε υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου σε συνεργάτες του κ Κατρούγκαλου, μετά την υπουργοποίησή του.
Το έγγραφο έχει ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου.

Πάντως, ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι την συγκεκριμένη υπόθεση ανέλαβε ένας πρώην συνεργάτης του σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε κλείσει την εταιρεία του εκείνη την περίοδο.
Σημειώνει ότι η αρχική ανάθεση είχε γίνει πολύ πριν αναλάβει τα υπουργικά του καθήκοντα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2014.

Μάλιστα τονίζει, ότι η εταιρεία «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» μετά τις 27.1.2015 και την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων από τον ίδιο, δεν υφίσταται.

Ο αναπληρωτής υπουργός κάνει μάλιστα λόγο για «νέα παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας».

«Αντί η κυβέρνηση να κάνει μαθήματα ηθικής, οφείλει η ίδια να αποσύρει αμέσως τον κ. Κατρούγκαλο», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης ενώ το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε δελτίο τύπου, με το οποίο καλεί τον κ. Κατρούγκαλο «να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτουμε».

Σε άλλες δηλώσεις του ο κ. Κατρουγκαλος επεσήμανε πως δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε και ο Προκόπης Παυλόπουλος ως υπουργός Εσωτερικών.

Άνθρακας ο θησαυρός. Την πάτησαν στην καλύτερη των περιπτώσεων σχολίασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μπαλαφας.


Πηγή: skai.gr