Τσίπρας μετά τη μίνι Σύνοδο: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες

Το κοινό ανακοινωθέν ΕΔΩ 

Ικανοποιημένος από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά τη μίνι Σύνοδο των Βρυξελλών εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Σήμερα ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί... Όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους για κοινή ανάγνωση στην απόφαση του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη” τόνισε.

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, “η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση υλοποίησης υφεσιακών μέτρων, του email Χαρδούβελη. Θα καταθέσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις τις οποίες και θα υλοποιήσει”.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι επαναβεβαιώθηκε από όλες τις πλευρές η διάθεση να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η χρηματοδοτική δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να προωθεί άμεσα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο ύψος των οποίων θα ανακοινώσει την Παρασκευή.

"Είμαι πιο αισιόδοξος μετά τις συνομιλίες, όλες οι πλευρές κάνουν το καλύτερο για να ξεπεραστούν τα ελληνικά προβλήματα" δήλωσε εξάλλου στα διεθνή ΜΜΕ.

“Όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα, πρέπει να υπάρξει λεπτομερής και πλήρης κατάλογος των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης” επισήμανε από την πλευρά της η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στα γερμανικά ΜΜΕ.
Πηγή: skai.gr