Μέρκελ: Λεπτομερής κατάλογος μεταρρυθμίσεων για την εκταμίευση της δόσης

Το κοινό ανακοινωθέν ΕΔΩ 

Κατάθεση από την Αθήνα λεπτομερούς καταλόγου προτάσεων για μεταρρυθμίσεις το συντομότερο βάσει της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, απoτίμησή του από τους θεσμούς με σύγκληση νέου Eurogroup, και έπειτα εκταμίευση της δόσης σε ενδεχόμενο αποδοχής του, είναι το τρίπτυχο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην επταμερή συνάντηση που ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με όσα δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συμφωνία.

“Όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα, πρέπει να υπάρξει λεπτομερής και πλήρης κατάλογος των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης” επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ.

“Θα γίνει εκταμίευση κονδυλίων όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις. Θα πληρωθεί η δόση ή θα μεταφερθούν κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα μόνο εφόσον γίνει αποδοχή των μεταρρυθμίσεων και από τους τρεις θεσμούς” διεμήνυσε η καγκελάριος.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι έχει βούληση και διάθεση να παρουσιάσει αυτό τον κατάλογο πιο γρήγορα. Είχαμε εποικοδομητική πνεύμα συνεργασίας, δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες...  Περιμένουμε να δούμε” πρόσθεσε.

“Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να λέμε ότι το σημείο εκκίνησης ήταν η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και η αποτίμηση θα γίνει από το Eurogroup. H κατάσταση δεν είναι απλή και εύκολη” ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες το κοινό ανακοινωθέν αναθεωρήθηκε τουλάχιστον 20 φορές πριν τη δημοσιοποίησή του.
Πηγή: skai.gr - Στέλιος Κάνδιας