Κλείσιμο

Δένδιας: Να πάει ο λογαριασμός στον υπεύθυνο για την πτώση της ΝΔ

«Να πάει ο λογαριασμός σε αυτόν που επέτρεψε στην κοινωνία να μας θεωρεί ακροδεξιό μόρφωμα» δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εξαπολύοντας επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για την πτώση των ποσοστών του κόμματος στις εκλογές.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα να μην διασπαστεί η ΝΔ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο και τον «εφιάλτη» η ΝΔ να μετατραπεί σε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4% με 5%. «Δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος της ΝΔ αν είναι ακροδεξιό γκρουπούσκουλο», είπε. 

Ο τέως υπουργός έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ήττα που έχει υπέστη ποτέ το κόμμα στην ιστορία του, κάνοντας λόγο για παράταξη με πορεία απομείωσης και για ανάγκη να συζητηθεί η ήττα αυτή στα όργανα του κόμματος.

«Πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμα μας, δεν πρέπει να γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4 – 5%, όχι φασιστικό αλλά δημοκρατικό, μνημιονιακό αντί για αντιμνημονιακό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βλέπω (ιδεολογική) διαρκή
διολίσθηση... είναι εσωστρέφεια με αρνητικό πρόσημο όποιος συζητάει;» απάντησε ευθέως στον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Δένδιας. Κατήγγειλε δε, ότι χθες (Κυριακή στην Πολιτική Επιτροπή) είδαμε κλακαδόρους, που δεν είναι μέλη του κόμματος, με συγκεκριμένο σκοπό». «Δεν θυμάμαι να χω ξαναδεί κάτι τέτοιο δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε.

«Η κοινωνία μάς προσλαμβάνει ως συνεχώς δεξιότερη στροφή, το Ποτάμι υπάρχει επειδή αφήσαμε χώρο, κανείς δεν μας θεωρεί κεντρώο κόμμα ας είμαστε σοβαροί (...) μάς συνθλίβουν από αριστερά και από δεξιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
Πηγή: skai.gr