Μέρκελ – Γιούνκερ: Η Αθήνα πρέπει να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα

Στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση εστίασαν Άνκελα Μέρκελ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή που είχε η καγκελάριος με τον πρόεδρο της Κομισιόν και το Κολέγιο των Επιτρόπων.

«Κάνουμε ότι μπορούμε για εξασφαλίσουμε την επιτυχία του δεύτερου προγράμματος. Πρέπει να υλοποιηθούν οι συμφωνίες και αυτό θα κριθεί από την τρόικα. Σε αυτό θέλω να επικεντρωθώ», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου για την Ελλάδα.

«Θα πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, δεν είναι ώρα να μιλάμε για τρίτο πρόγραμμα» σημείωσε η κ. Μέρκελ.

Αναφορικά με το «πακέτο Γιούνκερ» η καγκελάριος σχολίασε ότι είναι σημαντικό για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ΕΕ, ενώ εξέφρασε την στήριξή της στο Διατλαντικό Σύμφωνο Εμπορίου, εξηγώντας πως θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

«Είναι πρόωρο να μιλάμε για τρίτο πρόγραμμα» συμφώνησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ διεμήνυσε ότι προέχει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων στο Eurogroup. «Όσον αφορά την Ελλάδα θα εστιάσουμε στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στο Eurogroup. To τρίτο πρόγραμμα είναι εικοτολογία που είναι καλύτερο να αποφεύγεται» παρατήρησε.

«Μού κάνει εντύπωση η επιμονή ορισμένων δημοσιογράφων που μιλούν για σκληρές συγκρούσεις με την Άνκελα Μέρκελ Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο» διευκρίνισε δε ο κ. Γιούνκερ.

«Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν αλλάζουν τις Συνθήκες» δήλωσε ακόμη σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα EL PAIS ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μιλώντας σε ολλανδικό κανάλι, ο πρόεδρος του Eurogroup παρατήρησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν χρήματα για να υλοποιηθούν».

Πηγή: skai.gr