Πανούσης: Παραιτήσεις και ΕΔΕ για το έγγραφο που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ

Τη γνησιότητα της εγκυκλίου για τη μεταναστευτική πολιτική  που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪεπιβεβαίωσε πλήρως ο Γιάννης Πανούσηςμετά τους κ. Βούτση και Σακελλαρίδη- διευκρινίζοντας ότι την ανακάλεσε.

Σε έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τις παραιτήσεις τον υπαίτιων αξιωματικών για τη σύνταξη και τη διαρροή του υπηρεσιακού εγγράφου, καθώς και τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης. 

Παρόλα αυτά, ο κ. Πανούσης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΚΑΪ κάνοντας λόγο «για αφέλεια, παραπληροφόρηση και σκοπιμότητες» προσθέτοντας πως «έπεσε από τα σύννεφα όταν το άκουσε», και ότι ο ίδιος δεν γνώριζε την εγκύκλιο, αν και το έγγραφο είχε κοινοποιηθεί από το απόγευμα στο γραφείο του. «Δεν είχα καμία γνώση της διαταγής και κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμφανίστηκε από πουθενά αυτό το κείμενο, δεν έχει εξαγγελθεί μεταναστευτική πολιτική από την κυβέρνηση... έχουν γίνει συζητήσεις και κάποιες σκέψεις... Δεν έχουν φτιαχτεί υπηρεσίες δεν έχει ορκιστεί ακόμη η κ. Χριστοδουλοπούλου» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Έχουμε εσωτερικό διοικητικό θέμα που λύνουμε, θα δω πώς παρήχθη αυτό το έγγραφο. Θα γινόταν με την υπογραφή ενός ταξιάρχου μεταναστευτική πολιτική; Έχουμε διοικητική ιεραρχία» διερωτήθηκε ο υπουργός.

«Το περιεχόμενο είναι καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων και νόμων, που ισχύουν αυτό δεν δημιουργεί πολιτική. Η πολιτική δεν έχει εξαγγελθεί... Το να λες το άρθρο τάδε αυτό και το άρθρο το άλλο δεν είναι πολιτική» εξήγησε ο υπουργός.

Ο κ. Πανούσης διευκρίνισε ότι «έχουμε καταδικαστεί γιατί είναι στη φυλακή αιτούντες άσυλο, είναι δικιά μας παρανομία, όχι δική τους.»

«Δεν πείστηκα ότι από μια είδηση ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε και έκανε δήλωση... η συγκυρία και η υπεράσπιση μιας γραμμής από τους συνοριοφύλακες, που δεν ξέρουμε ποια είναι, θέλει μελέτη» δήλωσε. 

«Κολαστήρια όπως αυτό της Αμυδαλέζας πρέπει να κλείσουν δεν μπορούμε να βάζουμε φυλακή τους μετανάστες επ’ αόριστον» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Πηγή: skai.gr