Φλαμπουράρης: Αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ θα ζητήσουμε παράταση

«Η Ελλάδα θα ζητήσει δίμηνη παράταση από το ΔΝΤ αν δεν έχει να πληρώσει τη δόση, και δεν πρόκειται να γίνει πιστωτικό γεγονός γιατί δεν συμφέρει κανέναν» δήλωσε την Πέμπτη στο Mega o υπουργός Επικράτειας, και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά θα αντιμετωπιστεί με τα φορολογικά και αλλά μέτρα που θα πάρουμε» διαβεβαίωσε πάντως.

Διέψευσε επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Βαρουφάκη- Δραγασάκη, λέγοντας ότι οι σχέσεις τους «είναι άριστες».

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε, ότι κατά τη δική του άποψη πρέπει να έλθει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, και επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη στην ΚΟ διαφώνησαν με τη συμφωνία 18 βουλευτές, οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να την καταψηφίσουν στη Βουλή. «Ίσως το κάνουν μόνο τρεις – τέσσερις, ίσως και κανένας» είπε. Αποκάλυψε επίσης ότι ο κ Λαφαζάνης ψήφισε "λευκό", μιλώντας με πολύ καλά λόγια για τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Αποκάλυψε επίσης ότι διαφοροποιήθηκε με την συμφωνία και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... Πρέπει να μάθουμε, είπε, να βλέπουμε τέτοιες διαφωνίες και τέτοιες αποφάσεις αλλά το τελικό αποτέλεσμα μετράει», υποστήριξε.

Ο υπουργός δήλωσε, ότι «ελπίζω ότι δεν θα ξαναπληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ». «Πιστεύω ότι θα αλλάξει και θα έχουμε τον φόρο μεγάλης περιούσιας... Τουλάχιστον αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε» είπε. Διευκρίνισε επίσης ότι η μείωση των αντικειμενικών αξιών δεν θα είναι οριζόντια.

Για τις 100 δόσεις είπε ότι η ρύθμιση που θα κατατεθεί στη βουλή θα είναι «περίπου αυτή» που ανακοίνωσε η Νάντια Βαλαβάνη, αλλά θα περιλαμβάνει ένα μπόνους για τους καλοπληρωτές.

Σημειώνεται ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης εξέφρασε εμμέσως και την αποδοκιμασία του για επικριτικό προς τη συμφωνία άρθρο που συνυπογράφει ο Γιάννης Μηλιός, λέγοντας ότι «είναι ακόμη υπεύθυνος του Οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.»

Σήμερα, Πέμπτη, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τη συζήτηση της συμφωνίας.
Πηγή: skai.gr