Κλείσιμο

Σαμαράς: Αν αυτό λέγεται επιτυχής διαπραγμάτευση, το φιάσκο τι είναι;

«Αν αυτό λέγεται ‘επιτυχής διαπραγμάτευση’, τότε το φιάσκο τι είναι;» αναφερει σε μακροσκελή δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία της χώρας μας με το Eurogroup.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως παρά τις υποσχέσεις της, η νέα κυβέρνηση τελικά «μας γύρισε στο ίδιο Μνημόνιο, στην ίδια Τρόικα και στην προοπτική ενός νέου Μνημονίου, αλλά σε πολύ χειρότερες συνθήκες».

«Μιλάνε για άδεια ταμεία, αλλά βασίζονται στα πλεονάσματα που εμείς τους αφήσαμε», αναφέρει ο κ. Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική κατηγορία του πρωθυπουργού, και επισημαίνει μάλιστα πως η νέα κυβέρνηση ακόμα δεν έχει εξηγήσει το πού θα βρει τα χρήματα «για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας τους επόμενους μήνες».

Σημειώνει δε πως το μόνο που απέσπασε η νέα κυβέρνηση για το 2015 πήραν μια «αφηρημένη υπόσχεση» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, που δεν θα μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί για να «μοιράσουν χρήματα», αλλά δόθηκε καθότι «η οικονομία μπαίνει ξανά σε ύφεση και δεν θα μπορεί να βγάζει πραγματικά πλεονάσματα».

Απαντώντας δε στην καταγγελία του κ. Τσίπρα πως η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εσκεμμένα στένεψε τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους εταίρους με στόχο να προκαλέσει «ασφυξία» στη χώρα, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Όσο μιλάνε για «παρενθέσεις, το φόβο τους δείχνουν! Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους! Αν το μπορούν κι αν το αντέχουν»

«Ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα και δεν διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομα χρόνο», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr