Σόιμπλε: Αν η Αθήνα δεν θέλει πρόγραμμα, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα (upd - video)

«Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει πρόγραμμα, τότε εμείς δεν έχουμε πρόβλημα» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup. «Το υπάρχον πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί» διεμήνυσε.

«Το υπάρχον πρόγραμμα λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να oλοκληρωθεί, κι αν ο χρόνος γι' αυτό δεν αρκεί -εφόσον θέλουν να ολοκληρωθεί- μπορούμε να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε» πρόσθεσε.

Όπως διευκρίνισε, δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης, αλλά θέμα απόφασης της Ελλάδας: τι πραγματικά θέλει, πώς θέλει η χώρα να βαδίσει έναν δρόμο, ο οποίος κάποια στιγμή θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών. Αυτό δεν το βλέπουμε αυτήν τη στιγμή, αλλά είμαστε ανοικτοί για τις εκθέσεις που θα λάβουμε, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε ακόμη ότι «δεν γνωρίζει τι ακριβώς ζητεί η ελληνική κυβέρνηση» και, όπως είπε, δεν είναι ο μόνος. Ανέφερε, πάντως, ότι όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει πρόγραμμα, δεν μπορεί να σκεφτεί άλλες επιλογές.

Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε προφανώς κάποια αποτελέσματα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν μετακινήθηκε από τις θέσεις της.

Νωρίτερα, ο κ. Σόιμπλε υποβάθμισε την πιθανότητα επίτευξης κάποιας συμφωνίας τη Δευτέρα, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας πως οι προπαρασκευαστικές επαφές σε τεχνικό επίπεδο δεν οδήγησαν σε πολλά σημεία σύγκλισης.

«Από αυτά που άκουσα για τις τεχνικές συζητήσεις το Σαββατοκύριακο, είμαι πολύ σκεπτικός, αλλά θα λάβουμε αναφορά σήμερα και θα δούμε», δήλωσε, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ο κ. Σόιμπλε.

Σχολίασε δε, πως η νέα ελληνική κυβέρνηση φέρεται «πολύ ανεύθυνα» και πως δεν βοηθά να προσβάλλεις τους εταίρους που έχουν στηρίξει τη χώρα μας στο παρελθόν. «Λυπάμαι για τους Έλληνες», τόνισε.

Πηγή: skai.gr