Τσίπρας: Έγινε σημαντικό βήμα – Η διαπραγμάτευση στο Eurogroup θα είναι δύσκολη

Τις δυσκολίες που υπάρχουν για να επιτευχθεί σύγκλιση με τους Ευρωπαίους εταίρους, επισημαίνει με δήλωσή του στην εφημερίδα RealΝews ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σημειώνει μεν πως «έγινε ένα σημαντικό βήμα», ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσει κανείς για συμφωνία». «Η διαπραγμάτευση στο Eurogroup της Δευτέρας θα είναι δύσκολη» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Η δήλωση του πρωθυπουργού

«Στις Βρυξέλλες οι εταίροι μας συνάντησαν μιαν άλλη Ελλάδα, που ξέρει τι θέλει να διεκδικεί. Έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία. Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας στο Eurogroup θα είναι δύσκολη. Η δύναμή μας θα είναι, για μια ακόμη φορά, η στήριξη του λαού».

Για ενδεχόμενο ακόμη και μιας νέας Συνόδου Κορυφής μόνο για την Ελλάδα μίλησε το πρωί ο υπουργός Επικράτειας Αλέκος Φλαμπουράρης, στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση πιστεύει πάντως, είπε ο κύριος Φλαμπουράρης στο Mega, πως στην Σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα η συμφωνία θα κλείσει κατά 99,9%. Δήλωσε επίσης ότι το 1,5% στον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος έχει σχεδόν γίνει αποδεκτό από τους εταίρους.

Για «παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις της τρόικας», που «δεν μπορούν πλέον να εκτελούνται by the book ("κατά γράμμα") από τη νέα ελληνική κυβέρνηση» κάνει λόγο ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Πηγή: skai.gr