Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο άρθρο του στο Bloomberg χαιρετίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup. Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει στο άρθρο του στο πρακτορείο Bloomberg πως δεν είναι στην πρόθεσή του να προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές, αλλά να λάβει χρόνο, ώστε να καταθέσει το δικό του μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, και εκφράζει την πεποίθηση για επίτευξη συμφωνίας.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ από την πλευρά του δήλωσε πως οι συνομιλίες της Παρασκευής με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα ήταν εποικοδομητικές, τονίζοντας ακόμα πως οι 19 υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να λάβουν πολύ σύντομα αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά πρέπει και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας δέχτηκε την Παρασκευή τηλεφώνημα και από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπήρξε μικρή ένταση στο τέλος της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, τονίζοντας παράλληλα ότι δε θέλει να δοθεί η αίσθηση ότι δε θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση εξ αιτίας αυτού του γεγονότος.
Πηγή: skai.gr