Για ένα γραφείο στη Βουλή...

Τη μάχη του «γραφείου» δίνουν πρώην πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων και πρώην πρόεδροι της Βουλής για μια «θέση» εντός του Μεγάρου του Κοινοβουλίου.

Μετά το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να διεκδικήσει δύο γραφεία στη Βουλή, ένα ως πρώην πρωθυπουργός και ένα ως πρόεδρος της ΝΔ, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε γραφείο στο κεντρικό κτίριο και όχι σε γειτονικό της Βουλής όπου έδρευε μέχρι σήμερα, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, λόγω συγκυβέρνησης, διέθετε γραφείο κοντά σε αυτό του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως κέρδισε τη «μάχη» και μετακόμισε τελικά στο γραφείο του γενικού διευθυντή της Βουλής στο ισόγειο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην αίθουσα της Ολομέλειας αλλά και των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Την ίδια ώρα ο Απόστολος Κακλαμάνης στο αίτημα να εγκαταλείψει το κεντρικό κτίριο της Βουλής και να μεταφερθεί στο κτίριο επί τους οδού Αμαλίας, φέρεται να δέχτηκε, υπό τον όρο μόνον εφόσον το γραφείο που διαθέτει έως σήμερα και βρίσκεται στο ισόγειο – απέναντι από την αίθουσα της Ολομέλειας- παραχωρηθεί στον Γιώργο Παπανδρέου. « Θα φύγω μόνο αν το γραφείο δοθεί στον Γιώργο Παπανδρέου» είπε σύμφωνα με κοινοβουλευτικούς παράγοντες ο κ. Κακλαμάνης εξηγώντας ότι αυτό πρέπει να γίνει για ιστορικούς λόγους καθώς το συγκεκριμένο γραφείο ανήκε παλαιότερα στον παππού του, Γιώργο Παπανδρέου, τον Γέρο της Δημοκρατίας. Πάντως η προϋπόθεση του πρώην Προέδρου της Βουλής φαίνεται πως έγινε δεκτή και οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ετοιμάζονται για τη μετακόμιση.

Στο κτήριο της οδού Σέκερη θα μετακομίσει όπως όλα δείχνουν και ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας με αντάλλαγμα ένα πολύ μεγαλύτερο γραφείο από αυτό που διέθετε μέχρι σήμερα. Χθες το πρωί πάντως στο γραφείο του κ. Πολύδωρα υπήρξε ένταση, όταν ο γνωστός εικαστικός κ. Μετζικώφ, υπεύθυνος για τη διαμόρφωση και τη διακόσμηση των γραφείων της Βουλής μπήκε στο γραφείο του πρώην προέδρου για να ελέγξει το χώρο και ζήτησε να κατεβεί ένας συγκεκριμένος πίνακας με τη φράση «ο παππούλης πρέπει να κατεβεί από τον τοίχο». Οι συγκεκριμένη φράση εξόργισε τους συνεργάτες του κ. Πολύδωρα καθώς «ο παππούλης» ήταν ένας από τους προγόνους του κ. Πολύδωρα, οπλαρχηγούς του 1821. Ο νέος ένοικος του γραφείου του κ. Πολύδωρα πιθανότατα θα είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Σημίτης φέρονται να αρνούνται να μετακομίσουν τα γραφεία τους εκτός του Μεγάρου, σε άλλα κτίρια της Βουλής και παραμένουν έως ώρας στις «θέσεις» τους.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου