Δραγασάκης: Διάλογος και όχι «τσαμπουκάδες» με την τρόικα

Να καθησυχάσει τους επενδύτες μετά τη μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο και την επιδείνωση στην αγορά ομολόγων επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Δραγασάκης διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις περί πιθανής σύγκρουσης με την τρόικα έκανε λόγο για «διάλογο και όχι για τσαμπουκάδες και αμοιβαίους εκβιασμούς».

«Έχουμε σχέδιο είπε, δεν θέλουμε ούτε ρήξη αλλά ούτε και συνέχιση μιας πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τράπεζες, σημείωσε ότι το κράτος θα ασκήσει τα δικαιώματά του αλλά δεν θα θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις».

Πρόσθεσε ότι στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη προγραμματισμένη συνάντηση με τους μετόχους Eurobank, ενώ έκανε γνωστό πως συναντήσεις θα γίνουν με όλες τις συστημικές τράπεζες.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και των περιφερειακών αεροδρομίων, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι «υπάρχουν αγορές και αγορές, επενδυτές και επενδυτές, αν κάποιοι είχαν επενδύσει λανθασμένα σε μία ιδιωτικοποίηση που δεν θα γίνει είναι φυσικό να αλλάξουν στρατηγική».

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι ήδη ετοιμάζεται ένας κατάλογος επενδύσεων μεγαλύτερων και μικρότερων.

Σε σχέση με τη στήριξη των ευπαθών πολιτών ξεκαθάρισε ότι σκοπός δεν είναι να θιγούν ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ «θέλουμε να τις στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις, δεν θα τις επιβαρύνουμε, η ενίσχυση των πολιτών θα χρηματοδοτηθεί από άλλες πηγές».
Πηγή: skai.gr