Τσίπρας: Προτεραιότητα μας η προώθηση σαρωτικών μεταρρυθμίσεων

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για επωφελή δίκαιη και βιώσιμη λύση... Ούτε αμοιβαία καταστροφική ρήξη θα υπάρξει, ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή (...)», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια αποστέλλοντας μήνυμα στους εταίρους.

«Προτεραιότητα μας από την επόμενη ημέρα, η προώθηση σαρωτικών μεταρρυθμίσεων παντού η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας, η απόδοση Δικαιοσύνης, η ρήξη με το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς - Πάνω από όλα θα είναι να αποκτήσει ξανά η χώρα και ο λαός μας τη χαμένη τους αξιοπρέπεια.

«Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία - Έδωσε καθαρή, ισχυρή εντολή: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής, τον φόβο και τον αυταρχισμό, με πενταετία ταπείνωσης και οδύνης - Προχωράει με βήματα σταθερά σε μια Ευρώπη που αλλάζει - Ο λαός μας είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια.

«Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά - Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας στην πατρίδα μας, ακυρώνει τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής, καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Νίκησε η Ελλάδα της δημιουργίας...Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων... Ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, της αντιδημοκρατικής εκτροπής», σημείωσε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η ετυμηγορία σας καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο».

«Η νίκη μας είναι ταυτόχρονα και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης, που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα, που καταστρέφει το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον. Σας διαβεβαιώνω, πως η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί για πρώτη φορά με τους εταίρους μια δίκαιη, επωφελή και βιώσιμη λύση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προτεραιότητα η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας, η απόδοση Δικαιοσύνης, η ρήξη με το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς - Πάνω από όλα θα είναι να αποκτήσει ξανά η χώρα και ο λαός μας τη χαμένη τους αξιοπρέπεια(...) Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας πάνω από την Ελλάδα», τόνισε.

Πηγή: skai.gr