Κλείσιμο

Σαμαράς: Εύχομαι ειλικρινά να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου

Σε μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησής του, προέβη ο Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του από το Ζάππειο, ανακοινώνοντας, ουσιαστικά την παραμονή του στην ηγεσία της ΝΔ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο ρόλος της ΝΔ είναι κρίσιμος, εγγυώμαι ότι θα διαδραματίσει αυτό το ρόλο».

Όπως επισήμανε ο κ. Σαμαράς, «είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό μέχρι τέλους, εύχομαι ειλικρινά να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου, αλλά όφειλα να προειδοποιήσω
».

«Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή του. Έχω τη συνείδηση μου καθαρή... μού ζητήθηκε να κρατήσω αναμμένα κάρβουνα... βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση δημιουργήσαμε παράδοση συναινέσεων και διακομματικών κυβερνήσεων άγνωστη στην Ελλάδα... Αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα επώδυνα και πήραμε, και έγιναν και σφάλματα και αδικίες, αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα... Παραδίδω μια χώρα μέλος της ΕΕ και του ευρώ... Αντέξαμε, αποτρέψαμε τα χειρότερα, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας και βάλαμε τα θεμέλια για την επιστροφή της στην ανάπτυξη, δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

«Παραδίδω σήμερα μια χώρα χωρίς ελλείμματα, που συντεταγμένα  βγαίνει από την κρίση, που είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης και του ευρώ. Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει», ανέφερε ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

«Η ΝΔ άντεξε, είναι όρθια παρά τα πολύ δύσκολα αλλά αναπόφευκτα μέτρα που πήραμε σε 2,5 χρόνια χάσαμε μόνο 2 μονάδες σε σχέση με το 2012», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον συνεχάρη για τη νίκη του κόμματος του.
Πηγή: skai.gr