Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά τουλάχιστον 10 μονάδες

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά τουλάχιστον 10 μονάδες έναντι της ΝΔ, παρουσιάζει η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα πάντα με τα έως τώρα στοιχεία, ερώτημα είναι η ανάδειξη του τρίτου κόμματος και το αν οι ΑΝΕΛ και το ΚΙΔΗΣΟ θα εισέλθουν στη Βουλή, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της εκτίμησης εκλογικού αποτελέσματος ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να καταλαμβάνει 36% με 39%, η ΝΔ 24% έως 27%, το Ποτάμι 6,5% έως 8,5%, η ΧΑ 6 με 8%, το ΚΚΕ 5 με 7%, το ΠΑΣΟΚ 4 με 6%, οι ΑΝΕΛ 2,5% με 4,5%, το Κίνημα 2% έως 3% και η ΔΗΜΑΡ 0,5% με 1%.

Διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων δείχνει και το δεύτερο κύμα της δημοσκόπησης εξόδου για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Για ιστορική νίκη της αριστεράς στην Ελλάδα και ιστορικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη» κάνουν λόγο στο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα. Στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του κόμματος επικρατεί πανηγυρικό κλίμα.

«Τα έξιτ πολ δεν είναι αποτελέσματα, περιμένουμε τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών» σχολίαζαν πηγές της ΝΔ.

Για την αναλυτική πορεία των αποτελεσμάτων μπορείτε να ενημερώνεστε ζωντανά στο skai.gr, στην ειδική σελίδα για τις εκλογές (ΕΔΩ).

Ο ΣΚΑΪ καλύπτει από την πρώτη στιγμή την μαραθώνια εκλογική διαδικασία, μέσω τηλεόρασης (live ΕΔΩ) και ραδιοφώνου (live ΕΔΩ) και θα μείνει στη μάχη της ενημέρωσης μέχρι τις πρώτες ώρες, όταν θα διαμορφώνεται σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα.
Πηγή: skai.gr