Βαλαβάνη: Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση του προγράμματος (upd)

Στην πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσει τεχνική επέκταση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου αναφέρθηκε η υποψήφια βουλευτής του κόμματος, Nάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον Αθήνα 984.

«Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση (σσ: του μνημονίου) για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος», σημείωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος η κ. Βαλαβάνη δήλωσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει να αξιοποιήσει ένα μέρος της δημόσιας περιουσίας, που είναι σήμερα στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

«Μιλάω για ακίνητη περιουσία. Εκεί, θα πάει μεγάλο μέρος μελλοντικών κερδών από υδρογονάνθρακες και οτιδήποτε άλλο προκύψει μέσα από τα μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει η Ελλάδα μέσα από την αξιοποίηση των αποκλειστικών θαλάσσιων ζωνών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βαλαβάνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Δένδιας σχολίασε ότι «αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει νέο μνημόνιο ενώ μέχρι τώρα έσκιζε τα μνημόνια». «Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο τι λέμε, ενόψει και της απόφαση της ΕΚΤ την Πέμπτη για τα ελληνικά ομόλογα» πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr