Προειδοποίηση Κουτσούμπα: Επώδυνη χωρίς σχέδιο η έξοδος από την ΕΕ

«Η έξοδος από την ΕΕ χωρίς σχέδιο θα είναι μια ‘τρύπα στο νερό’ με επώδυνα αποτελέσματα για το λαό και τη χώρα» προειδοποιεί ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι πρόταση του ΚΚΕ είναι η σύγκρουση με την ΕΕ και έξοδο από αυτήν.«Αυτό που θέτει το ΚΚΕ, σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις, δεν είναι να πάμε χωρίς σχέδιο, τυχοδιωκτικά, αποδεχόμενοι το πλαίσιο, τα τείχη της ΕΕ, των εταίρων και ‘βλέποντας και κάνοντας’ να μας οδηγήσουν αυτοί εκτός, κάτι που συζητείται έτσι κι αλλιώς και μέσα σε κυβερνήσεις και σε τμήματα της αστικής τάξης, όπου μιλάνε πλέον για μια ΕΕ δύο ταχυτήτων» διευκρινίζει.

«Εάν δεν έχεις σχέδιο την κοινωνικοποίηση μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, την εργατική λαϊκή εξουσία, με πρόγραμμα ανάπτυξης όλων των δυνατοτήτων της Ελλάδας και ανάπτυξη αμοιβαίων επωφελών σχέσεων με άλλες χώρες, αξιοποιώντας και αντιθέσεις τους, τότε πιθανόν θα κάνεις μια ‘τρύπα στο νερό’, με επώδυνα αποτελέσματα για το λαό και τη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί, «αυτή τη λογική την έχουν κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι οπορτουνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Σχέδιο Β κλπ. Είναι άλλο να έχεις μια ολοκληρωμένη πρόταση σύγκρουσης και άλλο να τσαλαβουτάς στο βούρκο της ΕΕ και των μονοπωλιακών συμφερόντων».

«Το κόμμα του Γ. Παπανδρέου επιδιώκει να παίξει συμπληρωματικό ρόλο στο υπό αναμόρφωση πολιτικό σκηνικό. Με «περσινά ξινά σταφύλια» όμως δεν γίνεται χαΐρι» πρόσθεσε ο γγ. του ΚΚΕ, ενώ χαρακτήρισε το Ποτάμι «τσόντα» και για τη ΧΑ προσθέτει ότι «δεν πρέπει να πάρει ούτε 1%».

«Ούτε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ ούτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ανάκτηση των απωλειών, το αντίθετο και οι δύο παραπέμπουν την επιστροφή των κλεμμένων στο ‘όταν το επιστρέψουν οι συνθήκες’, δηλαδή, ‘ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι’! Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας αντιπαράθεσης για τη φορολογία γεμάτη ‘ήξεις – αφίξεις’ και από τους δυο, χωρίς καμιά ουσιαστική δέσμευση από κανέναν, όπως να δεσμευτούν ότι θα φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι στο 45%, αφού αρκετοί έτσι κι αλλιώς ήταν κερδοφόροι και μέσα στην κρίση και να απαλλαγούν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μισθωτοί, οι λαϊκές οικογένειες. Βεβαίως, αν μια κυβέρνηση φέρει έναν φιλολαϊκό νόμο, εμείς θα τον ψηφίσουμε» σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με τον γγ. του ΚΚΕ η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο να «εγκλωβίσει σε μια ανούσια αντιπαράθεση για τα δευτερεύοντα και να χάσει το κύριο, τη συμφωνία τους στα βασικά του ‘μονόδρομου’ που ακολουθούν. Και το πιο σημαντικό να τον εμποδίσει να συναντηθεί με την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, που έχει για θέσεις του τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Ο λαός πρέπει να απαντήσει σ’ αυτό τον εκφυλισμό, στη δικομματική πόλωση που περιλαμβάνει από ψεύτικα τρομοδιλήμματα και μπόλικες αυταπάτες, μέχρι ανόητα εντυπωσιοθηρικά ευρήματα. Και η πιο ηχηρή απάντηση θα είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ».
Πηγή: skai.gr