Ο κ. Χαρδούβελης λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον

Σφοδρή αντιπαράθεση του Υπουργείου Οικονομικών με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση Τσίπρα πως θα καλύψει με την έκδοση έντοκων γραμματίων τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο. 

Σε νέα ανακοίνωσή του το υπουργείο οικονομικών επισημαίνει ότι ο κ. Χαρδούβελης λειτουργεί από την πρώτη ημέρα της θητείας του με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αυτό ισχύει και κατά τη προεκλογική περίοδο. Δεν επέλεξε ούτε να εξωραϊσει καταστάσεις, ούτε να χαϊδέψει αυτιά.

Αφορμή για τη νέα τοποθέτηση του υπουργείου η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ που είχε χαρακτηρίσει «πολιτική απρέπεια» προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών για τις προϋποθέσεις έκδοσης εντόκων γραμματίων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται η έγκριση των δανειστών.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου δήλωσε ότι η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ενόχλησε τον κ. Τσίπρα «επειδή του γκρέμισε άλλο ένα ψέμα».

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ 

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό βάρος των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα έκρινε σκόπιμο να επισημάνει κρίσιμα τεχνικά στοιχεία που αφορούν το μείζον ζήτημα της έκδοσης εντόκων γραμματίων για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.

Ο κ. Χαρδούβελης λειτουργεί από την πρώτη ημέρα της θητείας του με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αυτό ισχύει και κατά τη προεκλογική περίοδο. Δεν επέλεξε ούτε να εξωραϊσει καταστάσεις, ούτε να χαϊδέψει αυτιά. Δεν εμπλέκεται, ούτε επιθυμεί να εμπλακεί στον προεκλογικό σχεδιασμό των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Ο κ. Χαρδούβελης σταθερά διατυπώνει και τεκμηριώνει τις θέσεις του. Τούτο ίσχυσε όταν υπερασπίστηκε τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και όταν εξέφρασε δημοσίως την άποψη ότι οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας επιθυμούν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης (συνέντευξη στο Βήμα 28/12/2014, συνέντευξη Wall Street Journal 9/1/2015).



Πηγή: skai.gr