Προβάδισμα 3,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αβεβαιότητα δείχνει νέα έρευνα

Προβάδισμα 3,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του σταθμού Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Κουμουνδούρου συγκεντρώνει το 28,3% της λαϊκής ψήφου, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 24,8%, με τη διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων να είναι ελάχιστα μειωμένη, κατά 0,1 μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη έρευνα (17 Δεκεμβρίου).

Τρίτο κόμμα είναι Το Ποτάμι, με ποσοστό 5,8%, ενώ έπονται η Χρυσή Αυγή (5,7%) το ΚΚΕ (5,3%) και το ΠΑΣΟΚ (4,5%). Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που αποσπούν ποσοστό 3,3%. Εκτός κοινοβουλίου μένουν ΛΑΟΣ (1,9%) και ΔΗΜΑΡ (1,2%). Στο 7,6% των ερωτηθέντων ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Η έρευνα δείχνει πως το 56,9% στηρίζει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ το 38,7% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, ποσοστό που είναι μειωμένο σε σχέση με το 40,4% που κατέγραψε προηγούμενη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, μόλις το 27% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα «μπορέσει να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική» από την παρούσα κυβέρνηση, με το 67% να απαντά πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Τελος, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι για το ποια είναι η καλύτερη πολιτική λύση για τη χώρα, με το 30,8% να προκρίνει μια κυβέρνηση με βασικό πόλο τη ΝΔ, ενώ το 23,9% δηλώνει πως προτιμά μια κυβέρνηση με κύριο πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνήσεις αυτοδυναμίας υποστηρίζει μόλις το 28%, συνολικά.
Πηγή: skai.gr