Κλείσιμο

Κανένα στοιχείο από την εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει από την ερευνά των εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών ως προς την ταυτότητα του προσώπου που φέρεται να αποπειράθηκε να χρηματίσει τον βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, ανέφερε πως η απόπειρα συνδέεται με την προεδρική εκλογή, κάτι που δεν φαίνεται πως ανέφερε πάντως κατά την κατάθεσή του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσήλθε προ 10ημερου στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και κατήγγειλε έγγραφος απόπειρα δωροδοκίας του, χωρίς όμως να κατονομάσει τον δράστη, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εισαγγελέων.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν προέρχεται από το χώρο της κυβέρνησης ή τον ευρύτερο χώρο του Δημοσίου.

Ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψε το όνομα εκ των υστερών στην κατάθεση του στην Κρατική Ασφάλεια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για άτομο που ανήκει στον «οικονομικό χώρο».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η κρατική ασφάλεια υπέδειξε στον κ. Χαϊκάλη να κλείσει ραντεβού με τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος όμως δεν πήγε στην συνάντηση.

Ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε οπτικοακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις που είχε με το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον χρηματίσει, όμως από τις έως τώρα έρευνες της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Κρατικής Ασφάλειας δεν προέκυψε τίποτα σχετικά με την ταυτότητα του δράστη ή κάποιο άλλο στοιχείο που να συνιστά πρόοδο στην έρευνα.

Με αυτά τα δεδομένα, οι δικαστικές Αρχές έκριναν ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για περαιτέρω ερευνά αλλά κρατούν το φάκελο ανοικτό μήπως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δώσει περισσότερα στοιχεία.

Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν πάντως ότι δεν πρόκειται περί σοβαρής υποθέσεως, δεδομένου ότι ο βουλευτής αρνείται να πει ονόματα, και με δεδομένο ότι δεν έχουν προκύψει άλλα στοιχεία από την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού.

Νωρίτερα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε δηλώσει σε μέσα ενημέρωσης πως το πρόσωπο που επιδίωξε να τον χρηματίσει του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, εξόφληση δανείου που οφείλει σε τράπεζα και υπογραφή συμβολαίων παραγωγή, με αντάλλαγμα να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Συνέντευξη Τύπου δίνουν οι ΑΝΕΛ στις 13:00 το μεσημέρι. Μπαράζ πολιτικών αντιδράσεων.

Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου