Βερολίνο - τρόικα: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα λεει, η Ελλάδα δεν θα πάρει άλλα χρήματα

Τελεσίγραφο φαίνεται να αποστέλλουν η γερμανική κυβέρνηση και οι δανειστές στον ΣΥΡΙΖΑ, και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Η εκλογή που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος όλη την Ευρώπη» στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που τηρούν την ανωνυμία τους, διαμηνύουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει την πολιτική που επαγγέλλεται θα απομονωθεί η ελληνική οικονομία από το ευρωσύστημα. «Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια στα συρτάρια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Αν ο κ. Σαμαράς παραμείνει η ροή της απαραίτητης βοηθείας προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί, καθώς έχει επιδείξει συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις» προσθέτουν οι κύκλοι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πηγές της τριμερούς σημείωναν ότι «εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο άρθρο επισημαίνονται μάλιστα οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε Λάρισα και Ηράκλειο ότι το κόμμα του «θα χτυπά το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν».

«Είναι μια ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη» προειδοποιεί ο συντάκτης του άρθρου.


Πηγή: skai.gr