Κλείσιμο

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας, αλλά πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της

Η Ελλάδα «μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην αλληλεγγύη της Ευρώπης και της Γερμανίας», όπως θα «πρέπει» να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, όπως διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Βερολίνο.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε πως η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη θέση δημοσιονομικά από ό,τι θεωρούταν δυνατό πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, γεγονός που «αποδεικνύει ότι η πορεία της αλληλεγγύης και των μεταρρυθμίσεων υπήρξε σωστή».

Η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της δύσκολα χρόνια, τα χρόνια αυτά είναι επιτυχημένα, οι μεταρρυθμίσεις σημείωσαν μεγάλες προόδους [...], ήταν ένας κουραστικός δρόμος για τον ελληνικό λαό, αλλά αξίζει», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την μετά μνημόνιο εποχή, ο κ. Σόιμπλε επαναβεβαίωσε την πάγια θέση του Eurogroup πως η προληπτική πιστωτική γραμμή θα συμφωνηθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας, εξηγώντας ότι η απόφαση για επιτάχυνση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ελήφθη προκειμένου υπάρξει «καθαρός πολιτικός ορίζοντας».

Όπως είπε κατ’ αυτόν το τρόπο, η κυβέρνηση να μπορεί να εργαστεί απρόσκοπτη προκειμένου να επιτύχει την «απογείωση» της ελληνικής οικονομίας στους 18 μήνες που απομένουν ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας.

«Και, τώρα πια, οι ευρωπαίοι εταίροι μας, γνωρίζουν ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να απαντήσει σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση, που είναι η πρόκληση της επόμενης μέρας, μετά το μνημόνιο», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr