Η «αυτόνομη ΔΗΜΑΡ» θα επιδιώξει σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΔΗΜΑΡ θα κρατήσει την «πολιτική οργανωτική της αδυναμία» αλλά θα επιδιώξει «στο βαθμό που είναι δυνατό» μια προγραμματική σύγκλιση με τον «κορμό της αριστεράς, που σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση.

Μιλώντας λίγες ώρες πριν την κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η κ. Ρεπούση εκτίμησε πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η στάση της Αγίου Κωνσταντίνου ενάντια στην εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής.

«Είμαστε όλο και χειρότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ρεπούση, προσθέτοντας πως η ΔΗΜΑΡ δεν πιστεύει ότι είναι δυνατό να βρεθεί ο απαραίτητος αριθμός των 180 βουλευτών.

Εν τω μεταξύ, ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε, μιλώντας επίσης στο σταθμό μας, ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου.

«Δεν είναι προκαθορισμένο ότι θα συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία [...] Αν αύριο πρέπει να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr