Mήνυμα Σαμαρά στην τριμερή: Η Ελλάδα δεν είναι πια η αχίλλειος πτέρνα

Νέο μήνυμα στους δανειστές πως η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας αδύναμος κρίκος έστειλε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας σε εκδήλωση, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως η Ελλάδα βγαίνει μεν από μια δύσκολη περίοδο, αλλά δεν είναι πλέον η αχίλλειος πτέρνα, αλλά ένας παράγοντας σταθερότητας.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού έρχεται μια ημέρα αφότου, από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε πως η Ελλάδα, με την πρόοδο που έχει πετύχει, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται όπως προ διετίας ή τετραετίας.

Διαμήνυσε παράλληλα πως η Αθήνα είναι έτοιμη να έρθει σε συμφωνία με την τρόικα, όμως δεν μπορεί να δεχτεί παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή τουυ υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. 

Μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέτωπο απέστειλε από τις Βρυξέλλες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας στους Έλληνες πολίτες ότι η διαπραγμάτευση είναι πολύ δύσκολη, στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητες για συμφωνία, και ζητώντας αρραγές εσωτερικό μέτωπο από τα κόμματα. 

Για ενδεχόμενο συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος έως την προσεχή Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου κάνουν λόγο κύκλοι στα ηγετικά κλιμάκια της Ευρωζώνης χωρίς, ωστόσο, να αποκλείουν και το ενδεχόμενο συμφωνίας για παράταση -σε πρώτη φάση- του υφιστάμενου προγράμματος και -σε δεύτερη- τη χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής, που θα οδηγήσει εκ νέου την Ελλάδα στις αγορές.

«Δεν είμαστε πολύ μακριά» από συμφωνία με την τρόικα για την αξιολόγηση, δήλωσαν από την πλευρά τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, λίγες ώρες αφότου η τρόικα έστειλε στο ΥΠΟΙΚ και το υπουργείο Εργασίας απαντητικό e-mail στις προτάσεις της Αθήνας για κάλυψη τυχόν δημοσιονομικού κενού το 2015.
Πηγή: skai.gr