Τσίπρας: «Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί (οι αγορές) θα χορεύουνε...»

«Tίμιες, αδιάβλητες και καθαρές εκλογές τώρα» ζήτησε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Λαμία στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. «Συναίνεση με τον κ. Σαμαρά μπορούμε να έχουμε μόνο στην ημερομηνία των εκλογών» είπε, κάνοντας λόγο για αδιέξοδο της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 

«Το δίδυμο της συμφοράς Σαμαρά και Βενιζέλου, έχω πληροφόρηση γι’ αυτό, είναι έτοιμο να ξαναθυσιαστεί για να ξανασώσει τη χώρα, αποδεχόμενο, κι άλλα σκληρά μέτρα, για ένα λαό γονατισμένο. Τώρα θέλουν, για μια ακόμη φορά, να παριστάνουν τους ‘διασώστες’» επισήμανε.

«Πλησιάζει για μια ακόμη φορά η κορύφωση του δράματος. Οι κωμωδοί γίνονται για άλλη μια φορά τραγωδοί... Ετοιμάζονται για νέα μνημόνια, ενώ δήλωναν ότι θα φύγουμε απ’ αυτά» σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχθεί νέα μέτρα και νέα τετελεσμένα. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το ερώτημα δεν είναι τι κάνουν αυτοί, αλλά πώς στεκόμαστε εμείς απέναντι σε αυτά τα σχέδια ως χώρα και ως λαός... Δυόμισι χρόνια τώρα η μόνη στάση που ξέρει η κυβέρνηση είναι η στάση της προσοχής, η στάση του υπάκουου, η στάση του εκτελεστή».

«Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί το ζούρνα και εμείς θα χορεύουμε» διεμήνυσε εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη στάση μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των αγορών. 

Χαρακτήρισε δε ως «θρασίμια», επικαλούμενος παλαιότερη σχετική φράση του πρωθυπουργού, όλους όσοι διέρρευσαν «διάφορες προβοκάτσιες κατά του ΣΥΡΙΖΑ» μετά την ενημέρωση που έκαναν στελέχη του στο Λονδίνο σε εκπροσώπους funds. 

«Στόχος της τρόικας δεν είναι τα δανεικά, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος της χώρας... Τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος, να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι» επισήμανε ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διαδικασία εκτροπής η διαδικασία εκλογής Προέδρου, και πολιτικά ανήθικη η προσπάθεια να βρεθούν 180 βουλευτές» ανέφερε δε.

«Ρωτήστε την κ. Μέρκελ, τι θα κάνει αν στην Ελλάδα, την Ισπανία και αλλού υπάρξουν κυβερνήσεις με λαϊκή ετυμηγορία που θα πουν ‘όχι’ στη λιτότητα και σε αυτόν τον καταστροφικό δρόμο» σημείωσε.
Πηγή: skai.gr